24 April, 2010

Staying Healthy


Most people today complain about being stressed.They complain that they have too much work and too little free time.And when people are stressed,they often become ill and have to  take time off work.

There are many things you can do to make sure that you stay healthy.First of all,your diet is very important.You should eat lots of fresh fruit and vegetables and try to avoid fatty foods.You should also drink at least 2 litres of water every day and cut down on caffeine,so not too much coffee or tea and not too many sugary soft drinks.A lots of people  have a very quick lunch,a sandwich perhaps at their desk,so they don't take proper break.It's also important to have a good breakfast before going to work,but most people just don't have time.

If you want to keep fit,you need to find time to take regular exercise.Most people now have very sedentary lifestyle: they sit at a desk all day and then sit in front  of  the television all evening. To keep  your metabolism working well,it's a good idea to do something physical at least twice a week;maybe swimming ,jogging,or workout at the gym.Physical exercise is a good way of getting rid of those feelings of stress.

Most people also complain of being tired all the time.A good night's sleep is vital in maintaining good health.Experts say that we need between 6 and 8 hours sleep a night.If you suffer from insomnia and find it difficult to fall asleep when you go to bed,try drinking herbal tea before bedtime or have a hot bath with relaxing oils.

But perhaps the most important thing of all is your attitude.If you have a positif attitude you are less likely to suffer from stress-related illnesses.

22 komentar:

Aisha mengatakan...

maaf bahasanya beda teman2,soalnya dah ngantuk banget.dan maaf juga belum bisa bw...

Tips Online mengatakan...

Yes ...staying healthy ...

quinie mengatakan...

nowadays, doing everything fastly is lifestyle occurs on the metropolist. they think that if they can save time more on their private time, they can spend more time for their work. am i right?!

inge / cyber dreamer mengatakan...

berusaha unk tetap sehat, karena sakit itu ndak enak >.<

Darin mengatakan...

I wish I could do all the tips :)
But thanks for reminding me sis.
Keep healthy!

Aulawi Ahmad mengatakan...

i agree with u, to healthy live that important for always positive thingking :) tq 4 share :)

Frodo Baggins mengatakan...

hey sis .. how r u??
lama x masuk sini


>>___<<

Sang Cerpenis bercerita mengatakan...

staying healthy and staying alive.

ayatku mengatakan...

peringatan dan nasihat berguna sangat ni, tk Aishah. Berkaitan tidur lambat, betullah, semanggat jadik lemah waktu bekerja di siang hari. tapi kdg-2 tu bila dah asyik berblog, ada masanya tersasar sampai lewat malam. silap saya sendiri juga.

catatan kecilku mengatakan...

Mampir tuk baca2 deh.. ^_^

Zippy mengatakan...

Hihihi..ia nih mbak, bahasanya beda kali ini :D
Tapi bagus nih tipsnya, apalagi buat anak kuliahan yang banyak tugas kayak saya ini, hehehehe....

Dunia Hape mengatakan...

Sip..jaga kesehatan emang perlu banget mbak.
Sterss adalah salah satu akibatnya kalo pola hidup kita gak sehat.

Anonim mengatakan...

Ass...umi'
aku paling setuju agar gak terasa beban berat sehingga stress positif tinking wae

mr psycho mengatakan...

setuju sis,attitude yang positif akan menambah selera makan, inspiratif,dan bersemangat mengerjakan sesuatu .. keep healthy ya..ps:apa kabar nih

TRIMATRA mengatakan...

keep life wih sporty

Sang Cerpenis bercerita mengatakan...

sis, tgl 10 mei baru berakhir kok lombanya. masih ada waktu. tapi kalau gak sempat, jgn dipaksa ya. met hari minggu

ranny mengatakan...

jiaah mbak kalo ngantuk jadi bahasa londo deh postingannya ^^
tetep hidup sehat itu sangat penting..menjaga makanan dan olah raga biar hidup jadi lebih sehat ^^

Reni mengatakan...

Mbak, aku datang bawa kabar.
Pertama : link blog Catatan Kecilku sdh normal lagi dan bisa dipasang di blogroll. Akhirnya... setelah error 2 bln lamanya... ^_^
Kedua : aku punya award utk mbak Aisha di The Others.. diambil ya..
Thanks..

zulhaq mengatakan...

saya kalo kebanyakan makan buah, perutnya malah perih *alesan* hihihihi

Kantong Plastik mengatakan...

yep. staying healthy.
sebab mencegah itu lebih baik dari mengobati?
hehe..

Zahra Lathifa mengatakan...

wah, bagus nich artikelnya say...thanks for sharing :-)

aisyah muna mengatakan...

everyday..I try to drink 8 glasses of water. InsyaALLAH..sehat!